4 tips til deg som vil leie stor familiebil i utlandet

Mange liker å leie bil når de skal på ferie i utlandet. Naturlig nok.

Det å kunne velge selv hvor man skal oppholde seg til enhver tid er noe nordmenn setter høyt når de reiser. I tillegg slipper man å være bundet til ett sted. Hvis man har leiebil, så er det ingenting i veien for å utforske det som skjer utenfor de største byene.

Alternativet er ofte å betale dyre dommer for å bli med på usjarmerende gruppereiser med en haug andre turister.

Ordet “storfamilien” brukes ofte om nordmenns reisefølge. Vi pleier å dra nedover til Sør-Europa i store familiære grupper. Og i den anledning trenger man ofte leiebiler av en viss størrelse.

I denne artikkelen skal jeg gi deg fire tips til hvordan du gjør rett når du skal leie en stor bil til hele familien i utlandet. Det er nemlig ikke så lett som det høres ut som.

#1: Hold deg til de store internasjonale bilutleie-selskapene

Mange nordmenn synes det er hyggelig å støtte lokale bedrifter når de er i utlandet. Og det forstår jeg godt.

Men når det kommer til billeie-industrien, så vil jeg sterkt anbefale å holde seg til bedrifter man kjenner til. Du bør i hvert fall aldri bestille noe på en nettside som ikke er på et språk du ikke forstår. Hvis utleiefirmaet ikke har en nettside på engelsk, så er de heller ikke særlig erfarne med å ta imot bestillinger fra internasjonale turister.

Selv har jeg alltid hatt et godt forhold til Hertz, men det finnes 10 andre store internasjonale selskaper å velge blant.

#2: Ikke gå for bilmodeller du ikke kjenner til

Mange andre land har helt andre bil-preferanser enn oss i Norge. I Norge er det vanlig at man enten har Tesla, BMW, Toyota, Suzuki eller Mercedes-Benz. I Romania, Peru, India og Kongo er det helt andre bilmerker som dominerer.

Hvis du går for en lokalprodusert bil, så vil den bilen være tilpasset lokale forhold. Og med “forhold”, så mener jeg ikke nødvendigvis at den er bedre til å kjøre rundt i jungelen med. Den kan like så godt være tilpasset mennesker som er under 1,65 høye. Og da får onkel Trond på 2 meter litt problemer med å sitte i førersetet.

#3: Print ut alt av dokumenter

Dette er noe av det jeg anbefaler at du printer ut og tar med i kofferten:

1. Bilde av bilen du bestilte på nett (ofte prøver de å gi deg en mindre eller dårligere bil når du ankommer).
2. Bilde (screenshot) av all kommunikasjonen du har hatt med bilutleie-selskapet.
3. Kvitteringen.

Tro meg: du føler deg ikke særlig stor i hatten hvis du kommer ned dit og er strippet for alt av dokumentasjon. Leiebilen er tross alt noe du og familien din MÅ ha. Og hvis du ikke engang har bevis på at dere har bestilt riktig bil, så kan du være i trøbbel.

#4: Vær veldig presis på hva du forventer deg av ekstrautstyr

Noen ganger er det fint å ha takboks, 7 seter, aircondition som fungerer, sotete ruter eller andre ting.

Du bør være VELDIG TYDELIG på at dette er ting du ønsker deg FØR du i det hele tatt bestiller. Det nytter ikke å stå på flyplassen i et asiatisk land og krangle med et lokalt bilutleie-firma om å få en bil som har større plass til bagasjen.