Saigon – En av de mest spennende byene i Sør-Øst Asia

Reis til Saigon og opplev en av de mest spennende byene i Sør-Øst Asia. Saigon, også kjent som Ho Chi Minh City, er en voldsomt stor by med mye å by på. Og den passer for alle, enten de reiser alene eller i grupper. Vietnam er på mange måter uutforsket av oss nordmenn og du treffer på overraskende få turister, men det er kanskje fordi det er så ufattelig mange mennesker, at turistene bare forsvinner i mylderet. Du finner selvfølgelig områder med høyere konsentrasjon av turister enn andre steder, men i sum er det nesten merkelig Saigon ikke har større status i turistnæringen enn den har til nå.

Billig ferie i Saigon

Vietnam er ufattelig billig, for oss nordmenn, og du får mye for pengene. Det er billig å spise ute, drikke koster småpenger og hotell er relativt billig. Du er bare noen timer unna strandlivet, fordi du kan ta bussen til Mekong River og leie deg en bungalow langs stranden for noen hundrelapper. Det er dyrere å oppholde seg langs strendene, på enkelte steder i hvert fall, men et tips er å sjekke ut gode tilbud på reisebyråene. Her får du gjerne gode pakkepriser på 1-7 dagers utflukter.

Saigon Tower

Saigon Tower er et must å kikke innom. Det koster noen hundrelapper å komme inn, og du må ut med en hundrelapp bare for et glass juice i restauranten. Er dere en barnefamilie på reise, er det lurt å ta lunsj før dere går inn i Saigon Tower. Uansett, utsikten er helt fantastisk. Du tar heisen opp til 49. etasje og det er vinder i en sirkel rundt hele tårnet, så du kan se hele byen i sin fulle prakt.

Mikrobryggerier

Ølelskere vil komme godt til rette i Saigon. Det er mange ølbryggerier, her kan Beer House spesielt nevnes, hvor det er godt med ølelskende mennesker. Ølbryggeriene er kommet sammen med innvandrede utlendinger, amerikanere og europeere, men lokalbefolkningen har tatt imot mikrobryggeriene med åpne armer.

Her får du gjerne muligheten til å smake på hele utvalget eller store glass av en enkelt type. Det er ikke alle som har noe særlig mat på menyen, men dette varierer. Mikrobryggeriene produserer øl med lokale råvarer og snakken sitter ofte løst langs bardisken. Absolutt å anbefale!

Visumfritt i 15 dager

Du kan reise uten visum til Vietnam i 15 dager. Sjekk alltid gjeldende visumregler før du setter deg på flyet. Ja, helst før du bestiller reisen. Det er nemlig litt ventetid ved ambassaden hvis du vil ha et lengre visum før du reiser.

Vietnam og vietnamesere generelt er veldig åpne mennesker. Reiser du alene vil du garantert komme i kontakt med andre mennesker – lett! For barnefamilier kan det oppleves om hektisk noen ganger, fordi det er mange, mange mennesker i Saigon. Det er også mye støy på dagen, på grunn av trafikk, men du finner også rolige områder.