Finn roen på Ibiza

De fleste vil nok forbinde Ibiza med festing, rølpete briter og dundrende musikk til langt på natt – men den gang ei! Ibiza skjuler mange «uoppdagede» skatter hvor du kan kombinere usjenert strandliv med scenisk naturliv. Finn din egen oase og opplev Ibiza på sitt beste, langt fra fyll og spetakkel. Vel, kanskje ikke så langt allikevel, all den tid øya kun er 45 Km på det lengste og 25 Km på breieste. Uansett, så er veien kort til en idyllisk tilværelse, på den allerede så idylliske øya …

Strandliv i ro og mak

Områdene rundt, de mindre turistbefengte områdene på Ibiza (sjekk rabattkoder for hotell her), er gjerne preget av spredt bebyggelse, små gårder, syklister, grusbelagte landeveier og sovende hunder. Strendene passer godt inn i dette miljøet: naturlig, rolig og ofte tilgjengelig fra en skogsvei, en liten sti eller via båt. Stranden baner vei til krystallklart vann – helst perfekt til å snorkle.

Langs den ene siden av Cala Mastella, for eksempel, vil duse en liten, primitiv havn, hvor du kan kjøpe deg noe å spise. På menyen står det «fisk» – hvorfor gjøre det komplisert? Den mest kjente «skjulte skatten» på øya er Cala Llentrisca, men tilgjengeligheten, og den grove sanden, holde besøksantallet nede. Her er det en god idé å ta med forfriskninger og mat, fordi det er ingen butikker i nærheten. Cala Tarida er hjem til et hotell og en bar, men til gjengjeld er stranden lang, så du finner lett ditt eget lille sted. Gå til enden av stranden og finn deg et platå, fordi her får du, kanskje, den beste utsikten på Ibiza, selv om konkurransen om førsteplass er knallhard.

Du kan lære det først som sist, Cala er spansk og betyr direkte oversatt (ifølge dinordbok.no) «liten vik» eller «sund», noe som er beskrivende for hvordan de fleste strendene på Ibiza ligger. Stranden ligger gjerne, som et slags opplyst teppe, langs et ellers så steinete fjell-landskap. Landskapet på Ibiza (og i regionen ellers) er nemlig resultatet av konvergerende kontinentalplater, sammen med etterfølgende vulkansk aktivitet, som skjedde for noen millioner år siden. Ja, så vet vi det!

Utforsk Ibiza på egenhånd. Her er listen over bortgjemte strender:

  • Cala Mastella
  • Cala Xarraca
  • Cala Xuclà
  • Cala Llentrisca
  • Cala Tarida
  • Cala Saladeta
  • Caló des Moltons