Utforsk VM-landet Brasil

Med beliggenhet i Sør-Amerika og 7,491 km kystlinje, er Brasil ikke bare det største landet i Latin-Amerika, det er også det femte største landet i verden, både med tanke på areal og innbyggere.

Brasil har lenge vært land mange nordmenn har lyst til å dra til, men aldri faktisk setter seg på flyet for å besøke. Med fotball-VM denne sommeren vil det endre ting for det grønne, gule og blå sambalandet.

I Norge assosierer mange Brasil med varme, fotball, dans og glede på samme linje som kriminalitet og fattigdom, men sannheten er at Brasil har fått et ufortjent rykte for å ikke være turistvennlig.

Kriminalitet skjer over hele verden, også i Brasil, men turister er ikke like utsatt i landet som man skulle tro. Det finnes selvsagt lommetyver og kriminelle som vil tjene noen kjappe kroner, men stort sett foregår det ulovlige uten turister som offer. Politiet i Brasil har i forbindelse med sommerens arrangement gjort en storopprydning i favelaene i Rio de Janeiro – normalt kjent for kriminalitet, narkotika og våpen – slik at både lokalbefolkningen og turister skal få en tryggere opplevelse i sommer.

Rio er en perle

Rio de Janeiro - Bilde fra Flickr
Foto: Mike Vondran, Creative Commons License

Rio de Janeiro vil være vært for VM-finalen i sommer, på Maracanas-arenaen. Byens kallenavn er «Marvellous City», og med god grunn. Med gylne sandstrender, flotte laguner og ekstrem natur utenfor sentrumskjernen, er Rio de Janeiro en fantastisk by å besøke.

Karnevaler er ikke uvanlig i byen, heller det stikk motsatte, og arkitekturen og kulturen i byen viser til en innholdsrik historie for byen. Skulle du ha litt tid til overs fra lange dager på stranden, bør du stikke opp i høyden for å nyte en fantastisk utsikt over byen. Rio de Janeiro er en by du aldri kommer til å gå lei.

Naturen

Det er vanskelig å komme unna Amazonas, verdens største regnskog. Der kan du leie en kajakk og padle deg nedover én av dens tusenvis av elver, gjennom oversvømt skog og åpne innsjøer. Amazonas er bare én av flere spektakulære destinasjoner du vanskelig kan unngå om du reiser til Brasil.

Med en såpass lang kystlinje som nevnt tidligere, er det også en rekke muligheter til å prøve seg på vannsporter mens du er i Brasil. Fra surfing til dykking og vannski, er mulighetene mange både på, under og i vannet. Ikke trenger du å være i direkte fysisk aktivitet heller, ettersom hvalsafari er et tilbud mange med stor suksess velger å benytte seg av.

I sommer er det fotball som gjelder

Denne sommeren er det dog én ting som er viktig i Brasil, nemlig arrangementet av fotball-VM, på godt og vondt. Det har vært noen protester mot arrangementet, men for folk flest, og spesielt turistene i de 12 vertsbyene for VM, er det kun fotball som gjelder. Kanskje kan Brasil også vinne VM på hjemmebane? Tenk hvilken fest det hadde blitt der da!

Du kan tippe på fotball-VM i sommer ved å klikke deg inn på bet365 sine hjemmesider.