Kredittkort og reiseforsikring

Med et kredittkort får du flere fordeler, spesielt når du skal på reise. Selvsagt er det også ulemper med kreditt, men de kan minimeres ved å bruke kortet på riktig måte. Derfor er det klart flest fordeler og vi skal se på noen av dem her.

Kredittkortet er gangbar valuta over hele verden

En ting er at du kan bruke kortet over hele verden, det er faktisk også enklere å betale med et kredittkort enn reise rundt med kontanter og mye sikrere. Det finnes ikke mange steder som ikke godtar enten Visa eller Mastercard, du kan faktisk betale med et slikt kredittkort på mer enn 35 millioner brukersteder. Når det gjelder reiser så er det også andre fordeler med et kredittkort. Et annet alternativ er å ta opp et lån, som du kan lese mer om på norgelån.com, og dette kan være relevant for større utgifter til flybilletter, hotell osv.

En ting er sikkerheten ved å betale på nettet med et kredittkort. Noe annet er at når du f.eks. kjøper flybilletter på nettet med kredittkortet ditt, så er du sikret om flyselskapet eller reisebyrået går konkurs. Da vil du få pengene dine tilbake om noe slikt skulle skje. Når du skal på ferie er det også vanlig å booke et hotellrom eller leilighet og her ønsker de fleste hoteller at du betaler et depositum for å bekrefte reservasjonen.

Betaler du med det vanlige bankkortet ditt så må du ut med pengene umiddelbart, også selv om det kanskje er seks måneder til du skal reise. Men betaler du med kredittkortet så vil beløpet kun bli reservert på kortet og du vil fortsatt ha samme beløp disponibelt på kortet, inntil den dagen du ankommer hotellet og må betale for oppholdet.

Reiseforsikring i kredittkortet

Husk på at når du bruker kredittkortet ditt så er dette penger du i prinsippet låner av banken eller kredittkortselskapet. Dette betyr at det du bruker skal betales tilbake og det er her den eneste ulempen kommer inn i bildet. De fleste kredittkort tilbyr deg mellom 45 og 50 dagers rentefri betalingsutsettelse, så det er ikke her den store forskjellen ligger.

Når du mottar regningen på det du har brukt siste måned, så bør denne betales til forfall om du har mulighet for dette, i motsatt fall er det at det begynner å bli dyrt. Mange benytter seg av at de kan dele regningen i mindre deler eller utsette betalingen en stund. Men ved å gjøre dette aksepterer du også at det blir lagt til en rente på mellom 20 og 30 %, og da begynner det å bli veldig dyrt. Derfor lønner det seg å legge penger til side når du har sjansen, slik at du får betalt det meste av regningen til forfall.

Lurt å betale med kredittkortet hvis du vil ha flere fordeler

Som nevnt, så er det lurt å bruke kredittkortet på reiser og til kjøp av reiser. Derfor er det i dag også mange kredittkort som har innebygd reiseforsikring og denne gjelder som regel for deg og familien din eller tre andre som reiser sammen med deg. Den eneste betingelsen for at forsikringen skal gjelde er at du har betalt minst halvparten av reisens pris med kredittkortet. Det som er mest vanlig å få dekket med en slik forsikring er følgende:

  • Mistet eller forsinket bagasje.
  • Avbestilling.
  • Sykdom og hjemtransport i forbindelse med sykdom.
  • Ulykke og invaliditet.
  • Ulykke og død.
  • 45 dagers reise, lengre reiser må dekkes av egen forsikring.

Det vil selvsagt varierer hva som dekkes, men dette er det mest vanlige. Hvor mye du får dekket i de tilfeller hvor du faktisk får bruk for forsikringen bør du sjekke før du bestiller en reise, men flere sammenligninger viser at en reiseforsikring gjennom kredittkortselskapet dekker minst like bra som de fleste andre reiseforsikringer du får kjøpt.