München best på fotball

Har man lyst til å oppleve alt det gode man forbinder med fotball – det vil si fantastiske fotballspillere på banen, synging på tribunen og en hel haug med supportere – samtidig som man ikke ønsker å betale i mengder for det, er München stedet for deg.

I tillegg til alt det vanlige en turist gjør i den tyske storbyen huser også München det regjerende mesterlaget i Champions League – Bayern München. Med over 70,000 tilskuere på hver eneste hjemmekamp, samt meget gode billettpriser sammenliknet med resten av Europa, er Allianz Arena en enorm opplevelse.

Som regjerende mester i alt de deltok i forrige sesong er god fotball og fantastiske fotballspillere naturlig, men noe tyskerne har fått mer enn nok skryt for de siste årene – fortjent skryt også – er stemningen på tribunene. En ellevill supporterskare gjør en kamp på Allianz Arena til en, ja du gjettet riktig, en ellevill opplevelse.

Det gror meget godt i mesterlaget fra München, med ny trener, kanskje den mest ettertraktede av dem alle i Pep Guardiola, stjernespillere som har vunnet det som er å vinne, og en sinnsyk entusiasme rundt laget er forventningene store for denne fotballsesongen.

Man kan enkelt ta seg til og fra stadionet med offentlig transport som tog, noe som også anbefales av det lokale politiet, og man får en live fotballerfaring man sent vil glemme. Det vil sette listen meget høyt for andre fotballkamper du vil se i senere tid, men det er absolutt verdt en tur til Autobahnens hjemland. Flybilletter er det også enkelt å skaffe, ei heller er prisene stive.

Får du ikke med deg en klubbkamp på Allianz Arena spiller også fotball-landslaget til Tyskland der med jevne mellomrom, så det er så og si alltid fotball å se i München.