Fotball i nordvest England

Mange norske turister tar turen til shoppinghovedstaden London når de skal til England, også for å se fotball, men mulighetene er mange også litt nordover på den britiske fotballøya.

Manchester og Liverpool har begge som kjent gode fotball-lag i både Liverpool FC, Everton, Manchester United og Manchester City. I tillegg er det en god del mindre klubber i nærområdet, slik at du kan få en ordentlig fotballfull Englands-helg.

Til Manchester og Liverpool flyes det fra mange norske byer også, så tilnærmet hvor enn du bor i Norge, finner du en enkel reisemåte til de byene.

Om du drar til en av disse byene og får med deg et storlag fra tribuneplass, kan du en av de andre dagene få med deg noen lag med norske innslag.

Blackburn, med Joshua King i spissen, er ikke langt unna Manchester og Liverpool, samt at Thomas Rognes Wigan også kun er en kort kjøretur unna. Wigan har som kjent også norgeskjenningen Uwe Rösler som manager, så relasjonene er mange.

Ewood Park, Blackburns stadion, er en tradisjonell engelsk fotballstadion som har sett mange fantastiske spillere glede fansen. Alan Shearer (tidenes toppscorer i Premier Leauge), Chris Sutton, Tim Sherwood (nåværende Tottenham-manager) og ikke minst vår norske venn Henning Berg for å nevne noen.

Wigan har også gjort store fremskritt de siste årene, og har rykket opp flere divisjoner de senere årene. Nå befinner de seg imidlertid i Championship, den nest øverste divisjonen i England, etter å ha rykket ned i fjor.

Allikevel har de deltatt i en europeiske cup i år, da de vant FA Cupen i fjor, så også der er det mye artig å se.

Ellers i Manchester- og Liverpool-området finner man klubber som Bolton, Oldham, Bury og Rochdale.

London er ikke den eneste byen for norske fotballfans, som mange allerede vet. Hver gang Manchester United spiller hjemmekamp i Manchester, er det flere hundre tilhengere på tribunen. Det samme gjelder for Liverpool.

Før du reiser kan du få Premier League-tips dersom du ønsker å tippe mens du er på farten, og du kan også tippe på fotball live ved å klikke deg inn på bet365 sine hjemmesider.