Spabehandlig i Budapest

Det er blitt svært populært for nordmenn å dra på spatur til Budapest, den sjarmerende byen som skiller øst og vest i Europa. Budapest er mest kjent for de varme kildene. Ingen byer i verden har så mange termalkilder som Budapest, mange av disse kildene er laget til offentlige spa- og badeplasser hvor det er mulighet for å ta med seg familien eller venner for å slappe litt av, badene er selvfølgelig åpen for både for lokale innbyggere og turister. De to meste kjente offentlige termalbadene er Szechenyi-badet i Byparken, og Gellertbadet, en del av Gellert hotellet. Offentlige termalbad som Szechenyi-badet er en fantastisk opplevelse, spesielt for turister som aldri har prøvd dette før, men de senere år har også privat spabehandling blitt utrolig populært i Budapest, mye pågrunn av bedre kvalitet på gode behandlinger. Man blir rett og slett litt mer bortskjemt!

Offentlige termalbad i Budapest

I forkant av ditt besøk på offentlige Budapest spa kan det være smart å gjøre litt «reasearch» på Internett, dette fordi badene som regel kun har informasjon på ungarsk og ikke engelsk eller norsk (for de som trodde Norge var sentrum i universet). Termalbadene har vanligvis minst to større basseng, samt flere mindre svømmebasseng (disse holder har regler ulike vanntemperaturer). Du finner som oftest gode tilbud på tilleggstjenester, som for eksempel på massasjer, badstu og ulike medisinske behandlinger. Det er verdt å nevne at det er svært varierende kvalitet på tjenestene og behandlingene!

Privat spabehandlig i Budapest

I Budapest er det enkelt å prøve ut private behandlingspa, det finnes et stort utvalg av eksklusive spahoteller og mindre wellnessalonger. Du kan enkelt bestille din spaweekend hjemmefra, i Norge finnes det en rekke reisearrangører som har spesialisert seg på Budapest og spabehandling i byen. Disse reisearrangørene tilbyr gjerne hele spapakker som inkluderer norsk guide(!), transport til og fra flyplassen , kost og losji, spabehandling på spahotell eller wellnessalonger, besøk på byens mest kjente offentlige termalbad og mye mer. Det beste av alt, for oss nordmenn er prisene på slike spapakker svært lave, gjerne tre eller fire tusen for ei hel helg! Du kan selvfølgelig også bestille spabehandlig når du er i Budapest, dette kan også være enda billigere, men for mange er det mer komfertabelt å ordne alt på forhånd. De fleste vil nyte byen når de først er ankommet, da er det fint at alt er ordnet før avreise!

Fly billig til Budapest

Du kan enkelt fly billig til Budapest fra Norge, da spesielt med lavprisselskapet Norwegian. Er du heldig kan du faktisk få et flysete tur/retur for noen skarve hundrelapper. Hvis en større gruppe skal reise sammen, da flere enn 10 personer, må et reisebyrå kontaktes for å ordne dette! Det er selvfølgelig mulig å kombinere fly og spaweekend i samme pakke!