Finn billige flybilletter og hotell her

Finn billige flybilletter

Det er en kollektiv forståelse for at det er lettest å finne billige flybilletter på internett selv sammenlignet med at de konvensjonelle reiseselskapene gjør jobben for deg, men er det slik i virkeligheten? Er det virkelig lettere og billigere å gjøre jobben selv? Under mange omstendigheter så viser det seg faktisk at det virkelig er slik, men det finnes hinder på veien og av den grunn har vi rotet i verktøyskuffen og funnet frem noen redskap som kan hjelpe deg. Vi har samlet de beste tipsene for hvordan en skal finne de billigste flybillettene på internett og disse redskapene kan brukes i de fleste situasjoner, ihvertfall på korte reiser. På lengre og kompliserte reiser lar det seg ikke gjøre å bestille reisen selv, da er det best å la erfarne reiseoperatører gjøre jobben for deg.

The Million Dollar Question

Først av alt så må The Million Dollar Question besvares. Hvorfor er det som regel billigere å bestille flybilletter selv på nettet? Før vi besvarer dette spørsmålet så er det viktig at du forstår at prisen på en flybillett er dynamisk og regnes ut i fra utallige parametere, legg også merke til at på en flytur kan omtrent alle passasjerne ha betalt forskjellig pris. For å si det enkelt, forestill deg prisen på en flybillett som et organ hvor det er flere seperate komponenter som jobber sammen for å skape det ferdige produktet (prisen på flybilletten). Et av komponentene er reiseselskapenes kostnader og hvis kostnadene blir lavere så blir prisen på på flybilletter lavere, derfor kan en si at mye av grunnen til at det er billigere å bestille flybilletter på internett er fordi mange av kostnadene til reiseselskapene forsvinner når du gjør jobben selv.

Se muligheter hvor andre ser begrensninger

Det er viktig å være svært fleksibel og fantasifull hvis du er på utkikk etter de aller billigste flybillettene, som nevnt tidligere så finnes det mange forskjellige priser på den samme flyreisen og det er din evne til å tenke anderledes som gir deg et fortrinn i jakten på billige flybilletter. Det er mange om beinet!

De viktigste holdepunktene når du skal være fleksibel og fantasifull er:

Bruk holdepunktene ovenfor når du jakter på billige flybilletter og ikke vær redd for å prøve ut nye veier. The Sky Is The Limit som en vis mann en gang sa.

Vær grundig og sjekk prisene hos mange reiseselskaper

Søk og sammenlign priser hos mange reiseselskaper, både flyselskap og reisebyrå. Reisebyråene får som regel ikke kommisjon fra flyselskapene når de selger flybilletter så ikke vær redd for å forlate nettsidene til flyselskapene når du sjekker priser. Mange reisende tror at det kun er de såkalte lavpris flyselskapene som selger billige flybilletter, men ikke vær redd for å ta turen innom de mer tradisjonelle flyselskapene, et godt eksempel er å sjekke prisene hos både lavpris flyselskapet Norwegian og det mer tradisjonelle flyselskapet SAS. Husk også å tenke utenfor Norges landegrenser, sjekk prisene på flybilletter hos utenlandske reiseselskaper, eksempler er Lastminute.com, Wegolo og Skyscanner.

Ikke reis på fredag eller søndag

Unngå populære reisedager som fredag og søndag når du planlegger reisen, prøv heller å fly ut på torsdag og hjem på mandag eller andre alternativer. De aller billigste flybillettene finner du tradisjonelt sett fra mandag til torsdag. Det er selvfølgelig ikke alltid det lar seg gjøre å reise på ukedager og hvis du havner i denne situasjonen er det et godt tips å reise svært tidlig eller sent på dagen, ofte er det færre som reiser da. Husk også på å unngå høytider og fellesferien, det er for eksempel ikke så smart å reise på lille juleaften eller dagen før nyttårsaften.

Følg med og kjøp billettene tidlig

Dette er et debatert tema og mange mener at en ikke skal kjøpe flybilletter altfor tidlig da mange flyselskap opererer med høye priser når billettene blir lagt ut for salg for deretter å senke prisene når avreisedato nærmer seg. I de fleste tilfeller stemmer ikke dette og det er vår erfaring at det lønner seg å bestille og kjøpe flybillettene tidligst mulig, men i noen tilfeller kan det kanskje lønne seg å ha is i magen? Det er kanskje lurt å kjøpe flybillettene rundt seks måneder før avreise (hverken før eller senere)? Uansett så er det smart å følge med og kjøpe flybillettene hvis de viser tegn til å bli dyrere.

Kjøp to enkeltbilletter istedenfor en tur/retur billett

Et lite triks kan være å kjøpe to enkeltbilletter istedenfor en t/r-billett med det samme flyselskapet. På denne måten kan du mikse og trikse med din reiseplan til du har funnet den perfekte kombinasjonen og, selvfølgelig, de aller billigste flybillettene. Det er jo selvfølgelig ikke altid dette stemmer, men det kan være et godt forsøk.

Velg alternative flyplasser

Hvis du er villig til å reise fra flere flyplasser enn den du bor nærmest øker mulighetene for å finne billige flybilletter betraktelig. Eksempler er hvis du bor i Kristiansand og er villig til å fly fra Stavanger eller hvis du bor i Oslo og er villig til å fly fra Rygge istedenfor Gardermoen. I store byer i utlandet finnes det veldig ofte mer enn en flyplass, eksempler er London (Stansted Airport og Heathrow Airport) og Paris (Charles de Gaulle og Orly), når du søker etter flypriser sjekk prisene til eller fra alle flyplassene i området ankomstbyen ligger i.

Er du risikovillig?

Hvis du er risikovillig og desperat så finnes det et par ting du kan gjøre som et siste forsøk på å finne billige flybilletter. For det første kan du snekre sammen en reise hvor du flyr via de store lavpris flyplassene i Europa med forskjellige flyselskaper.

Et eksempel:

Du skal reise fra Oslo til Praha, men det finnes ingen billige flybilletter direkte fra Oslo til Praha. Du velger derfor å kjøpe en flybillett fra Oslo til Stansted (London) med det norske lavpris flyselskapet Norwegian og en billett videre fra Stansted (London) til Praha med det britiske lavpris flyselskapet EasyJet. Du har selvfølgelig sjekket at klokkeslettene for avgang og ankomst går overens med hverandre.

Eksemplet over viser at det er mulig å snekre sammen sin egen reise og på den måten reise svært billig, men det er et par fallgruver du må vite om i disse situasjonene. Uten gjennomgående billett tar en kalkulert risiko hvis du kommer for sent til neste fly. Da må du i de fleste tilfeller kjøpe helt ny flybillett (prøv å se om det er noen forsikringer som dekker dette).

Nyttige småtips og noen flyselskaper

Mange ganger er det de små tingene som gjør den store forskjellen her i livet. Helt på tampen har vi derfor laget en liten liste med småtips som kan være nyttige i noen situasjoner.

  • Følg med på kampanjeperioder
  • Bestill nyhetsbrev fra mange forskjellige flyselskaper
  • Husk å sjekke reiserute, datoer, avgangstider og andre viktige ting før du betaler
  • Husk å sjekke om skatter og avgifter er inkludert i reisen
  • Betal reisen med kredittkort, da får du også reiseforsikring med på kjøpet
  • Ikke bruk bonusprogram av noe slag
  • Sjekk restplasser og «last minute» priser hos reisebyråene
  • Sjekk mulighetene for charter-turer

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne å søke etter billige flybilletter kan du ta en kikk på disseflyselskapene:

[display_desktop]

[table id=1 /]

[/display_desktop][display_tablet]

[table id=2 /]

[/display_tablet][display_mobile_landscape]

[table id=2 /]

[/display_mobile_landscape][display_mobile_portrait]

[table id=2 /]

[/display_mobile_portrait]

Ikke regn med at kampanjeperioder og nyhetsbrev skal trylle frem billige flybilletter, å finne de aller billigste flybillettene er ikke enkelt og du må legge inn litt arbeid for å oppnå resultater. Lykke til.

Finn billige flybilletter og hotell her